HOE ONZE PASSIE VOOR COCKTAILS EN ONDERNEMEN ONTSTOND

Introductie:

Zo, daar is-ie dan. Onze allereerste blog op onze nieuwe website. Dat brengt ons natuurlijk bij hoe het allemaal begon! Met regelmaat krijgen wij de vraag hoe onze liefde voor cocktails is ontstaan? Maar ook wanneer we hiermee begonnen zijn. In deze blog nemen wij jullie mee naar waar het allemaal mee begon:

onze vriendschap en de horeca.

 

Vriendschap

We herinneren het ons nog alsof het de dag van gisteren was. Twee jonge ventjes van 3 (Sven) en 4 (Max) al trappende tegen een voetbal op een grauwe zondagmiddag. Dat we geen profvoetballers zouden worden was al snel duidelijk. Wel vertelden wij elkaar dat we samen later een bedrijf wilden beginnen. En vandaag de dag is dit nog steeds een feit.

Vanuit jongs af aan kwamen we al in de lokale horeca, bij Café ’t Spykerke. Onze passie voor cocktails is eigenlijk ontstaan vanuit de liefde voor horeca. Max’ vader is als sinds 2001 uitbater van Café ’t Spykerke. Als we daar nu op terugkijken is dat een goede leerschool geweest. Op het moment dat je op jonge leeftijd al praat met gasten die een stuk ouder zijn, leer je al snel hoe je met ze om moet gaan.

En met een horecaman pur sang als vader leer je onbewust op jonge leeftijd al de fijne kneepjes van het vak.

Want horeca is in onze ogen een vak apart. Je moet dingen willen zien en het een uitdaging vinden om gasten tevreden te stellen. Keer op keer, onder het motto dat er altijd zaken beter kunnen.

 

Club Marquees

Een belangrijk hoofdstuk is toch ook wel Club Marquees. Toen deze club haar deuren opende in Waalwijk begonnen we langzaamaan met het mixen van verschillende soorten drank. Ook hier hadden we een goede leerschool van de bedrijfsleider R. Da Costa. Met zijn ervaring in Amsterdam liet hij ons kennismaken met de wereld van het entertainen en het combineren van verschillende smaken. Dit waren vooral shotjes.

De B52, bijvoorbeeld, was een shotje wat vaak de revue passeerde. Je zult ‘m misschien wel kennen. Gelayerd in lagen op basis van koffielikeur (Kahlua), Baileys (whiskeylikeur met room) en Grand Marnier (sinaasappellikeur). Bovenop steek je het shotje aan, zodat er een vlammetje ontstaat. Vervolgens drinkt de gast dit leeg met een rietje. Sterk drankje, maar het heeft menig gast een leuke avond bezorgd!

 

Club Marquees is ook de plek geweest waar wij werden benaderend met de vraag of we misschien alcoholvrije cocktails konden maken op het gala van een middelbare school? Met voldoende moed namen wij deze klus aan. Natuurlijk kunnen wij dat! Alsof we al jaren cocktails maakten.

 

Overlaat en Plus Stephan van Engelen

Zo kwamen we dus op SG de Overlaat terecht alsof we als jaren cocktails maakten, terwijl we dus eigenlijk nog heel onervaren waren. Na het maken van een paar alcoholvrije cocktails was het voor ons snel duidelijk: dit gaan we vaker doen!

Dat ‘vaker’ kwam al vroeg om de hoek kijken. Stephan van Engelen opende zijn nieuwe Plus Supermarkt in Waalwijk. We werden gevraagd of tijdens het ontvangst iets konden betekenen. En of we dat konden. “Wel graag een factuur”, zei Stephan. Om hier aan te kunnen voldoen, besloten we onszelf maar meteen in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Uiteraard wel onder een passende naam. Zo werd Diligence Cocktails op 7 september 2015 opgericht. Waar die naam voor staat? Voor het toegewijd zijn aan je vrienden en passie voor je werk.

1103

1 Comment

Leave a Reply