TUINFEEST TIPS EN IDEEËN VOOR IN DE ZOMER

Een tuinfeest voor een verjaardag of andere feestgelegenheid, wie wilt dat nou niet!
Ga jij toevallig in de zomer een tuinfeest organiseren? En kun je nog wel wat tips voor een zomers feestje gebruiken? Lees dan nu onze ideeën voor een tuinfeest.

Tip 1: Locatie
Vanzelfsprekend heb je met een tuinfeest een voordelige locatie. Je betaalt geen huur, en niks moet! Jullie hebben zelf de volledige regie in eigen handen. Daarbij is het ook een mooie bijkomstigheid dat het lekker dichtbij is!

Tip 2: Voorbereidingen tuinfeest
Een goed begin is het halve werk! Daarom beginnen we stapsgewijs. Gaat het om een klein tuinfeest? Of wordt het groots aangepakt? Wanneer je een feestje voor vrienden geeft, zal je minder nodig hebben dan wanneer het om een buurtfeest gaat.
Prik een datum en zorg dat de tuin er spik en span uitziet. Je wilt natuurlijk goed voor de dag komen.

Tip 3: Ideeën voor eten bij een tuinfeest
Indien je ervoor kiest dat er eten aanwezig is, kan je hier op leuke wijze verschillende invullingen aan geven. De ervaring leert dat het leuk is om lang te kunnen tafelen, de temperaturen zijn er tenslotte naar. Je zou zeggen dat daarom een heerlijke bbq met allerlei soorten vlees, frisse salades, sauzen en stokbrood niet mag ontbreken. Te veel moeite? Spreek met je vrienden af dat iedereen wat maakt en meeneemt. Dit scheelt je zelf een hoop werk en iedereen wordt verrast door elkaar!

bbq tuinfeest

 

 

 

 

Houden jullie wel van een culinair hoogstandje? Kies er dan voor om een gangen diner te serveren. Op http://www.foodpairing.com kun je waanzinnige smaakcombinaties vinden waarmee je je gasten versteld doet staan.

Tip 4: Themafeest mogelijkheden
Een avondje met muziek en lekker eten lijkt op het eerste oog prima. Echter kun je dit nog uitdagender maken voor jou en je gasten. Verbind een leuk thema aan jullie tuinfeest, zodat iedereen in een passende dresscode naar het feest komt. Tevens kun je hier het tuinfeest qua decoratie op aankleden.

Tip 5: Overdekking
Overdekking? We vinden toch dat we dit onderwerp even moeten aansnijden. Nederland blijft Nederland. Van mooi weer kan je niet altijd uitgaan. Mocht dit roet in het eten kunnen gooien, kies er dan voor om parasol of een tent neer te zetten. Zo kunnen jullie ongeacht de weersvoorspelling, toch een gezellig feest vieren in de tuin.

Tip 6: Activiteiten, cocktailbar op je tuinfeest.
Een origineel idee voor een tuinfeest is een cocktailbar. Met een cocktailbar op locatie kun je de lekkerste zomerse cocktails drinken bij jou thuis! Daarbij past het natuurlijk perfect bij een zomers tuinfeest. Die lekkere cocktail van vakantie, of jouw favoriete cocktails, de mogelijkheden bij een cocktailbar op locatie zijn eindeloos.
Wil je meer een activiteit waarin je bezig bent gedurende de avond, dan is een cocktailworkshop wat je nodig hebt.
Neem eens een kijkje voor de mogelijkheden via; http://www.diligencecocktails.nl/services

cocktailbar tuinfeest

Tip 7: Muziek
Dit hoeft geen dure oplossing te zijn! Met kanalen als Spotify en YouTube, spelen jullie de gehele avond voor eigen DJ. Bij deze aanbieders zijn talloze muziek afspeellijsten te vinden. We begrijpen dat de muziek niet mag ontbreken. Wel raden we aan om de buren/straat tijdig te informeren van de muziek. Het zou tenslotte zonde zijn als jullie tuinfeest vroegtijdig moeten staken door de overlast van de muziek

Tip 8: Verlichting
De zon gaat natuurlijk in de loop van de avond onder. Om ook dan een zomerse, sfeervolle uitstraling aan de tuin te geven, raden we aan gebruik te maken van verlichting. Dat scheelt ook een heleboel struikelpartijen, en laten we eerlijk zijn; voor de sfeer is het top! Leuke voorbeelden hiervan zijn hanglampjes in de boom, een grote vuurkorf, of fakkels! Als laatste kun je ook nog glow stick halen en deze plaatsen in glazen potjes. Dit zorgt voor een ultiem sfeereffect bij jou in de tuin.

905

Leave a Reply